Sunday, August 12, 2012

Usah Selisih Faham Untuk Rebut Jawatan - Tun M


LANGKAWI 12 Ogos -  Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad mengingatkan umat Islam supaya tidak berselisih faham terutama dalam usaha merebut jawatan di peringkat kepimpinan sesebuah parti politik. 

"Kita bermusuh sesama sendiri kerana fahaman politik, tidak ada sebab kita harus berpecah belah," katanya ketika berucap pada Majlis Berbuka Puasa dan menyampaikan sumbangan Hari Raya kepada anak yatim serta warga emas di Masjid A'ishah di sini, semalam. 

Beliau berkata, rakyat tidak seharusnya berpecah belah kerana negara ini bukan lagi dijajah oleh orang asing. 

"Jika kita bersatu sudah pasti kita akan menjadi kuat, rakyat seharusnya bersyukur kerana negara ini tidak menghadapi peperangan, bencana alam yang teruk, serta dapat hidup aman damai tanpa ada sebarang gangguan," katanya, lapor Bernama.

Beliau berkata, rakyat negara ini juga patut bersyukur kerana menerima banyak nikmat yang tidak dapat dirasai rakyat di negara lain. 

Bernama

1 comment:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://tinyURL.com/UinvestWorld


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  ReplyDelete

Lu orang kasi tulis apa lu orang mau, Wa tak bertanggujawab!

PANDAI BUAT PANDAI TANGGUNG KAHKAHKAH