Wednesday, August 20, 2014

Panas! Ini adalah dokumen rasmi Kajang Move!








88 comments:

  1. Ini semua nak merosakkan negara, pengkhianat tahap tinggi, dah sampai masa Kerajaan ada Malaysia Central Inteligence Agency (MCIA) dah Ni, Askar , polis tak cukup cerdik nak benteras jenayah ni, hoi tido lagi ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. APA yg pemerintah nak lakukan.tak kan nak diam aje.tak faham lah.kdn to long bertindak segera

      Delete
    2. Ah Jib Gor kita harap encik dah bangun tidur senyum dalam mimpi

      Delete
  2. Ni dah kategori perancangan syaitan ni......
    Susahkan rakyat...
    musnahkan ekonomi...
    pecah belahkan rakyat...
    hancurkan syarikat kerajaan...
    hasutan fitnah...
    rompak duit ...
    apa punya politik la nak hancurkan negara sendiri......kalau ini punya perancangan.
    Kalau PAS pun setuju dengan PAS pun hanyut la labu....

    Ni kategori dah tak sayang negara nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa mereka peduli...
      penting matlamat tercapai..

      Delete
    2. Perancangan nk isi tembolok n poket ahli kluarga n cinadap n sinagapork tungu rusnv gbuka ckg nk rampas kuasa. Pkr penhkhuanat dab Pas mmg bodo. Xde perancanvn nk majukn negara atsu mskmurkn rakyat jauh sekali mnsik tarsf bumiputera , agenda mrk hny nk rampas kuasa utuk kaut kekayaan negara...terlalu jijik. Hrp2 rakyst jdcil sda ksederan sdr. Entah2 2 kpal terbang mas dtimpa malang angkara konspirasi pr ugk serabg ekonomi kerajaan. Mudah2an Tuhan gagalkn rancangn jahat ini spt mne Tuhan gagalkn serangan abrahah

      Delete
  3. PIHAK kerajaan tunggu apa lagi segera siasatan dan bertindak sebelum nasi menjadi bubur.

    ReplyDelete
  4. nak bertindak mcm mana military intel yg ada di kedutaan pun asyik nak merogol n tido je kejanya, kena ada agensi khas , yg ada staff economist n accountanct, mcm CIA,NSA,FBI tuh, kalau takat ngaji pun takat cukup makan ,kirim salam la nak detect semua ni,Commercial crime bukit aman pun tak mampu nak detect benda ni , yg depa boleh cari cuma , jenayah clone card credit je, bagi financial report dah mengantuk depa ni semua tak faham

    ReplyDelete
  5. ala....AG kata tak perlu pun..
    buang masa je nak tangkap diorang ni....

    puihhhhhhhhhhhhhhh cibai

    ReplyDelete
  6. Sanggup mensabotaj dan menghancurkan negara demi nafsu seorang peliwat untuk menjadi PM

    ReplyDelete
  7. Perancangan si DAJAL....Allah masih sayangkan Malaysia...syukur alhamdulillah. .

    ReplyDelete
  8. Perancangan Maha Pencipta lebih hebat dr perancangan puak2 laknatullah ini... Alhamdulillah Allah swt memelihara negara bertuah ini. ALLAHUAKBAR !!!

    ReplyDelete
  9. Ini LANGKAH DAJJAL ...

    ReplyDelete
  10. Macam biasa Najib buat dek je...

    ReplyDelete
  11. malaikat maut hari-hari dok intai nuar... nak cabut nyawa..anehnya nuar dok busy dgn langkah kajang yg masih gagal... sudah lah nuar, hentikan saja niat jahat mu.. Allah tak restu niat jahatmu kerana Allah masih sayang hang... bertaubatlah selagi masih bernafas!!

    ReplyDelete
  12. Sabotaj ekonomi negara sampai lumpuh bukan isu besar pun.Bukan jenayah pun.Lainlah kalau marah cina langgar kereta kita,yg itu barulah isu nasional,wajib ambil tindakan serta merta,igp ag semua turun padang.

    ReplyDelete
  13. Kalu dokumen ni betul tindakan harus diambil tapi oleh siapa?

    ReplyDelete
  14. apa macai pkr nk cakap sekarang....bongok sanggup nak hancurkan ekonomi negara sendiri

    ReplyDelete
  15. khianat sungguh anak pak brahim tu ye. semoga Allah menimpakan perbuatan jahat itu kepada yang melakukannya.

    ReplyDelete

  16. APA YG PDRM BOLEH BUAT ?
    MANA ISA ? ? ?

    ReplyDelete
    Replies

    1. MANA ISA ?
      PADAN TUN MARAH !

      Delete
  17. Sahih ke dokumen ni Admin..kalau betul..diizinkan Allah ekonomi hancur, rakyat menderita, PAKATAN menang besar..KETUM PKR jadi PM..anda pasti ekonomi akan pulih dalam masa tiga bulan? selepas PAKATAN menang PRU14..contoh ditakdir Wan Azizah jadi MB Selangor..adakah anda pasti semua permasalahan rakyat selangor akan selesai dalam masa 100 hari..tidak bukan..sekurang kurangnya 2 tahun tapi adakah anda pasti wang rezab Selangor tidak difaraidkan utuk kegunaan PRU14..sekali imbas memang rakyat Selangor akan menderita termasuk aku..sekiranya Anwar jadi PM selepas PRU14 adakah Malaysia akan makmur dengan penentangan dari PEKASA, UMNO/BN secara diam yang mereka ketahui kejatuhan ekonomi Malaysia disebabkan PAKATAN...adakah siswa/siswi akan berdiam diri, adakah jawatan timbalan Perdana Menteri tidak jadi rebutan?..adakah puak Cina tidak mengetahui KETUM PKR mempermainkan dan memperggunakan mereka...ya Allah jauhilah malapetaka ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cina yg permainkan dan pgunakan KETUM

      Delete
  18. selepas ekonomi jatuh cam dulu .. bolehlah para penaja merampas GLC dan lain-lain kepentingan ekonomi.. tahniah PKR.. aku sapot hampa.. bagi susah rakyat itu yang terbaik..

    ReplyDelete
  19. cepat ambil tindakan mantan pm dah bersuara nak tunggu rakyat jelata bersuara pula ke?

    ReplyDelete
  20. BERSAMA KITA SIBARKAN MAKLUMAT INI
    BERJIHAT UNTUK AGAMA BANGSA DAN NEGARA

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolong sebarkan dan serlahkan kebodohan mu......lawak betul la tgk emo korang....

      Delete
    2. yang ko gelabah semacam kenapa lak pencacai al-juburi??

      Delete
  21. Pecah dan perintah...
    utk pecah..perlu pelbagai cara dan sudut..
    Pecah dan rosakan ekonomi..
    pecah masyarakat..
    pecah dan rosakan agama..
    Sedarlah...

    ReplyDelete
  22. Wei.. Anwar. Hg rasa hg lambat lg ka nak mati?agak2 la hg dan dak nak tobat? Hg tau dak siksa kuboq dan azab neraka tu mcm mn?

    Mesti hg tak tau kan...klu hg tau mesti hg tak berani buat kerja jahat mcm tu


    ReplyDelete
  23. anjing peliharaan pr

    ReplyDelete
  24. Maka setiap diantara kita yang cintakan tanah tumpah darah datuk nenek moyang kita Tanah Melayu yang berpegang kepada Islam, buat lah dengan cara tersendiri bagi mengagalkan perancangan dajjal yakni diantara melayu-muslim sendiri yang dah terpesong jauh demi hasad, dengki, dendam, nafsu, tamak Dan segala unsur iblis Dan syaitan.

    Usahakan lah.

    ReplyDelete
  25. Ni semua al jib goh yg kena jawab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde pulak tengok nama al jib gor dalam dokumen tu

      Delete
    2. Bongok la ko ni..yang buat dokumen tu Pengarah Strategi PKR ..sejak bila plak ajib jd PKR strategi planner ni...ta wau nga wau nga la ko ni anon 11:38

      Delete

    3. BETUL. . .
      TONGGONG !

      Delete
  26. Al jib goh hero bangsa cina,apa lagi cina mahu,cina mahu seluaq dalam al jib goh pulak???

    ReplyDelete
  27. GANI PATAIL mungkin tengok dokumen ni lama dah sebelum DSWA menang PRU kajang..tak yah tanya GANI PATAIL le kompom tak ngaku dah tengok..kang ngaku kang rakyat suh siasat..jadi bila tak ngaku lambat la lagi nak amik tindakan tak gitu Tan Sri Gani..

    ReplyDelete
  28. Hahahaha...sendiri buat, sendiri amik tindakan...pandai main sandiwara...itulah UMNO.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berani ke anwar bersumpah menafikan kewujudan dokumen ini.?? Haha

      Delete
    2. typical pundek PKR mentality.. buang tahi sembunyi tangan..terlupa tangan belum basuh ... bau merata rata .. sedarlah weh lu bebal ..

      Delete
  29. sakit purut..macai madey kerandut telor lanjut dah mengamuk..lawak toll lebih lawak dari bocey

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih lawak dari nenek kipas mimpikan jadi mb

      Delete
    2. Apa yg melalut tu???

      Delete
    3. lu pun sama .. makan tahi ..typical pundek PKR mentality.. buang tahi sembunyi tangan..terlupa tangan belum basuh ... bau merata rata .. sedarlah weh lu bebal ..

      Delete
  30. Dokumen ‘Langkah Kajang’ palsu, KEADILAN kecam sebaran fitnah
    KUALA LUMPUR 20 OGOS: Sebaran dokumen berkaitan ‘Langkah Kajang’ kononnya ditulis oleh Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli adalah palsu dan fitnah.
    Pengarah Komunikasi KEADILAN, Fahmi Fadzil mengesahkan demikian ekoran beberapa panggilan dan notifikasi yang diterima beliau pagi ini berhubung dokumen palsu itu.
    Fahmi“Saya mengesahkan bahawa dokumen tersebut adalah palsu dan fitnah.
    “Malah, sesiapa sahaja boleh membaca laman blog Rafizi sekitar waktu ‘Langkah Kajang’ dimulakan dan akan mengesahkan bahawa beliau sendiri merujuk kepada strategi ini dengan nama ‘Serampang Kajang’: http://rafiziramli.com/2014/01/serampang-kajang-selangkah-ke-putrajaya/,” katanya dalam kenyataan.
    Justeru, KEADILAN mengecam tindakan sebaran maklumat yang salah dan tidak bertanggungjawab oleh musuh-musuh politik.
    “Usaha sebaran fitnah sebegini membuktikan politik di Malaysia masih belum cukup matang, dan musuh-musuh politik KEADILAN enggan berentap di tahap idea dan konsep, tetapi masih terperangkap di tahap politik fitnah dan lucah yang kuno,” kata Fahmi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa idea dan konsep yg keadilan ada, konsep cina doll, konsep tangguh2 perbicaraan, konsep nak bagi bini jadi MB ,anak jadi MP, konsep belarak atas jalan, konsep nak tibai duit MBI, konsep pecat MB amanah dan adil, konsep LGBT, ? . Sekiranya di baca , perancangan ini di teliti dan strategist mcm perancangan CIA, UMNO mana tau buat kerja cam ni , dorang Ngok macam keadilan,Dap n PAS u turn kata, UMNO pakai perancangan PEMANDU je, dan x main sorok2, UMNO hebahkan ke serata dunia, yg dok main sorok2 ni yg berpakat secara HARAM

      Delete
    2. Fahmi PEMBOHONG BESAR kononnya rafizi menamakan strategi ini sebagai 'Serampang Kajang'

      Jika dilihat kepada pautan ke blog Rafizi yang Fahmi berikan ia bertarikh 30 Januari 2014, tetapi dalam blog yang sama bertarikh 7 Ogos 2014, Rafizi telah menulis perkara berikut:

      "Rundingan menyelesaikan tuntutan hutang di luar mahkamah dipercepatkan selepas KEADILAN mengumumkan Kajang Move pada 28 Januari 2014. Sebelum pengumuman dibuat, YAB Tan Sri Khalid Ibrahim telah terlebih dahulu dimaklumkan keputusan dan permintaan parti pada 26 Januari 2014 supaya beliau berundur dan beliau menyatakan persetujuan kepada keputusan parti itu"


      MEMANG SAH PENCACAI DAN PEMIMPIN PKR ADALAH PEMBOHONG DAN PENIPU RAKYAT YANG NYATA... KANTOI..!!!!!!!!

      Delete
    3. .typical pundek PKR mentality.. buang tahi sembunyi tangan..terlupa tangan belum basuh ... bau merata rata .. sedarlah weh lu bebal ..

      Delete
  31. RAFIZI must be charged and prosecuted for TREASON, waging a war against the Yang DiPertuan Agung, yang membawa hukuman gantung sampai mati. A deserved punishment for a traitor. Ruin the nation's economy and make the people suffer just to capture. RAFIZI...YOU HAVE NO REASON TO LIVE ANYMORE!

    ReplyDelete
  32. sorry, omission...just to capture Putrjaya

    ReplyDelete
  33. PKR: Penyebaran dokumen rahsia ‘Langkah Kajang’ palsu & fitnah
    SHAH ALAM 20 OGOS: PKR menafikan dokumen “Langkah Kajang” yang disebar di laman media sosial adalah palsu dan fitnah.

    Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil berkata beliau mendapat beberapa panggilan dan notifikasi pagi ini berkaitan satu dokumen kononnya ditulis Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli, berkaitan “Kajang Move/Langkah Kajang”.

    Langkah“Saya mengesahkan bahawa dokumen tersebut adalah palsu dan fitnah,” kata Fahmi dalam satu kenyataan media.

    Beliau berkata, PKR mengecam tindakan sebaran maklumat yang salah dan tidak bertanggungjawab.

    “Usaha sebaran fitnah sebegini membuktikan politik di Malaysia masih belum cukup matang, dan musuh politik PKR enggan berentap di tahap idea dan konsep, tetapi masih terperangkap di tahap politik fitnah dan lucah yang kuno,” kata Fahmi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika itu tak betul, mana dia dokumen yang betul?

      Kata parti PR ni cukup telus dalam semua hal, tapi tak pula berani nak tunjuk dokumen Langkah Kajang sebenar

      Delete
    2. fahmi fazil ni mana tau apa2, di ofis pun dok main whatsapp saja, rahsia rafizi n anwar je tau. tapi rafizi x tau pejabat keadilan ni azmin pasang spy merata. nak hidup beb

      Delete
    3. nak angkat sumpah menafikan kewujudan dokumen ni pun rafizi takkan berani punye

      Delete
  34. Lembu2 nfc nak kata apa lagi,blogger taik ni nak kena saman mcm papagomo ke.kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. celaka punya puaka gay tua !!

      mampus ler nkau hendaknyaaa !!!!

      Delete
    2. bila nak saman tu wahai bangkai pr?

      Delete
    3. .typical pundek PKR mentality.. buang tahi sembunyi tangan..terlupa tangan belum basuh ... bau merata rata .. sendiri pegang suruh orang llain cuci ...sedarlah weh lu bebal ..

      Delete
  35. hidup pencacai pr dah semakin tak keruan... muahahahaha

    ReplyDelete
  36. bangkai gajah takkan boleh ditutup dengan kipas nenek jijah!!!!!

    ReplyDelete
  37. apa lagi kasi hempok satu kali kepala bang non dan rafizi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  38. macai2 umno senang tertipu, awal2 muka surat pun dah gantoi........."Private & Confidential" = Eyes Only.....kakakaka.......bodohnya......yg best ramai terikut nak kutuk rafizi dan PR....itulah, dulu suruh gi sekolah belajar inggeris, tanak, sekarang benda yg salah pun tak kenal.....kesian, macais....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang bodoh tu rafizi. sampai sekarang tak dengar penafian dari dia. Hanya berani hantar balaci untuk nafikan... itupun dah kantoi. Serampang Kajang kononnnnn....

      Delete
    2. Eyes only - (abbreviation of for your eyes only) is jargon used with regard to classified information. Whereas a classified document is normally intended to be available to anyone with the appropriate security clearance, an "eyes only" designation, whether official or informal, indicates that the document is intended only for a specific set of readers. As such the document should not be read by other individuals even if they otherwise possess the appropriate clearance

      Delete
    3. rupenye macai2 pr lagi mudah tertipu dengan kencingan al-Juburi n geng.

      Bahasa Inggeris pun mereka bodoh, nak berlagak pandai sangat

      Delete
    4. X yah nak macai sangat lah...ko tu yg macai...elok kena lempang laju2 baru berakal die ni...

      Delete
    5. .typical pundek PKR mentality.. buang tahi sembunyi tangan..terlupa tangan belum basuh ... bau merata rata .. sendiri pegang suruh orang llain cuci ...sedarlah weh lu bebal ..

      Delete
    6. yang dok bergaduh dalam ni.....melayu sama melayu.... cuba pakat2 bersatu...baru melayu kuat....

      Delete
  39. Jangan marahkan najib.klu cmni susah le.korang pun terbawa2 macam pembangkang, asal nua menjubo je salah najib.asal salah najib je nua menjubo.atau pun korang ni memang pencacai nuar.

    ReplyDelete
  40. This is high treason. Special Branch, tunggu apa lagi?

    ReplyDelete
  41. Tak de pihak yang repotkan perkara ni ke?
    Tak de siasatan dibuat ke tentang perkara ni?
    Ini melibatkan rakyat dan negara.
    Ini perkara yang besar dan sangat serius.

    ReplyDelete
  42. Betul ka mereka yg buat? Atau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak betul, dah lama mereka akan saman...

      Delete
  43. Dah terang masih menyuluh ke? Mmg dari zaman reformasi lagi, inilah semua agenda Peliwat tu. Berlakon depan rakyat, pijak semut pun tak mati. Tapi kalau dah peliwat tu peliwat juga. Satu Malaysia nak diliwatnya,

    ReplyDelete
  44. Mcm nak mengkhianat malaysia je klu kita selidik elok2 ...

    ReplyDelete
  45. INI BUKAN BUATAN PR. INI ADALAH FITNAH DAJJAL.

    BODOH SAPA PERCAYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan buatan pr, tapi buatan pkr. Atau lebih tepat buatan raspussy

      Delete
    2. Dajjal alaias Nuar alias PKR

      Delete
  46. kesian macai2 pakatan haram . masih lagi hidup dengan pembohongan dan syok sendiri . konon pakatan haram itu suci , maksum , bla2 .. 2 perkara aku nak tanya macai2 belaan anwar ibrahim sekalian

    1. pakatan bila nak daftar dgn ROS jd entiti berdaftar ? atau dalam bahasa mudah , Official politic pack ?
    2. ideologi berbeza2. 1 parti gay & lgbt . 1 fundamentalis islam (a.k.a jumud) & 1 kiasu cina . boleh bersatu ke kalau hari2 hidup dalam hiprokasi ?
    3.baru urus 3 negeri dah kacau bilau dgn pelbagai isu . ada hati nak mentadbir negara ? ini negara bapa kau punya kah ?

    ReplyDelete
  47. Macam mana Fuckatan tak menang banyak kerusi, kerja mereka hanya menabur fitnah. Memang terbukti...

    KENYATAAN MAAF DEFENDAN PERTAMA

    Bahawa Saya, NURUL IZZAH BINTI ANWAR merujuk kepada kenyataan media saya yang dibuat pada 04.05.2013 iaitu pada petang sehari sebelum Pilihanraya Umum Ke-13 diadakan bertajuk “Dato’ Raja Nong Chik Zainal Abidin’s Involvement in the Transfer of 12 Acres of Bukit Kiara land from Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) to A Nominee Company for Onward Sale to A Major Property Development Company for Close to 475 Million”.

    Saya kini mendapati terdapat kesilapan di dalam kenyataan tersebut yang telah menjejaskan nama baik dan reputasi Datuk Seri Utama Raja Nong Chik Bin Dato’ Raja Zainal Abidin sebagai seorang ahli politik, akauntan bertauliah, ahli perniagaan dan Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar ketika itu serta keluarga beliau.

    Saya kesal dengan kenyataan tersebut.

    Saya berjanji untuk tidak akan mengulangi kenyataan-kenyataan saya di atas dan apa-apa kenyataan yang berkaitan dengan penerbitan kenyataan saya di atas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fitnah dulu maaf kemudian .. itulah ajaran bapa setan ..si Nuar al kongkeki .. n anak beranak ..

      Delete
  48. Berhati-hati dengan ungkapan kita agar tidak tertipu. Akal digunakan untuk berfikir.
    Harus diingat akan pesanan Nabi Muhammad saw, lihat siapa yang membawa berita ni? Jangan dipercayai kalaulah berita dibawa oleh fasikun maupun munafikun agar kita tak tergelincir.
    Yang dok teriak Dajjal tu, kekadang dialah dajjal sebenar. Kalau bukan pun, dia adalah tukang karut Tok Dajjal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabda nabi, selidiki berita yang dibawa oleh fasikun atau munafikun, bukannya langsung tak dipercayai berita tersebut.

      Delete
  49. kalau betul kenapa tak report polis
    wahai cilipadi,,,,,

    ReplyDelete
  50. lihat apa berlaku sekarang seakan-akan langkah kajang sudah bermula dan berjalan lancar.. nilai matawang menjunam.. ekonomi meleset.. tindakan PAS serta lain2 sila baca dan hadamkan dengan situasi semasa

    ReplyDelete

Lu orang kasi tulis apa lu orang mau, Wa tak bertanggujawab!

PANDAI BUAT PANDAI TANGGUNG KAHKAHKAH