Monday, September 24, 2012

'Pakatan Rakyat angkat bendera putih'


SHAH ALAM – Cabaran PKR meminta Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mendedahkan bakal Menteri Besar Selangor memperlihatkan Pakatan Rakyat (PR) seolah-olah bakal mengangkat ‘bendera putih’ daripada negeri itu kelak.

Ketua Puteri Umno Negeri, Suhaila M Zin berkata, ini kerana, tindakan Timbalan Pengerusi PKR Selangor, Zuraida Kamaruddin membuat cabaran itu jelas menunjukkan ‘tanda-tanda’ itu kerana beliau mempersoalkan siapa calon Menteri Besar Selangor daripada BN sendiri.

“Saya cukup tertarik dengan kenyataan YB (Yang Berhormat) Zuraida yang minta TPM (Timbalan Perdana Menteri) mendedahkan calon Menteri Besar daripada BN. Mereka (PR) sudah kalah ke? Kenapa persoalkan MB dari kalangan pemimpin BN?

“Pada pendapat saya, PKR akan kalah dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti sebab mereka sendiri yang minta (persoalkan) siapa MB Selangor daripada BN,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung cabaran dibuat Zuraidah kepada Muhyiddin supaya mendedahkan bakal Menteri Besar Selangor kerana dakwaan Menteri Pelajaran itu sendiri yang sebelum ini mendakwa Umno sudah mempunyai ramuan  lengkap untuk memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Suhaila mendakwa, dalam Mesyuarat Umno atau BN di peringkat Bahagian mahupun Negeri, soal siapa calon Menteri Besar tidak pernah dibincangkan, malah mereka lebih menumpukan perhatian kepada strategi memenangi PRU13, sekali gus merampas Selangor daripada PR.

“Kita tidak pernah bincang perkara ini (soal bakal Menteri Besar). Kita hendak kemenangan dulu baru bincang perkara ini. Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Razak) yang akan menilai siapa calon yang layak dilantik menjadi MB.

“Sesiapa pun (pemimpin BN) boleh menerajui negeri (Selangor) jika kita (BN) menang PRU13 nanti,” katanya.

Menurutnya, sepanjang dua tahun ini, Puteri Umno banyak menjalankan aktiviti turun padang mendekati golongan wanita berusia di bawah 40 tahun dan pada masa sama golongan mahasiswi juga tidak ketinggalan walaupun mereka belum cukup umur untuk mengundi.

“Kita hendak beritahu mesej kita dan buktikan bahawa Kerajaan BN mampu memerintah,” katanya.

Sinar Harian

6 comments:

 1. Woi zuredah hodoh. Kau siapa nak tanya muhyidin siapa MB selangor?? Dah lah hodoh bongok pulak tu

  ReplyDelete
 2. strategi pkr utk wat fitnah la nie...kalo di umum kn skrg sape bakal mb selangor andai bn menanag pru 13 nnt...tgk la bermacam2 fitnah akan mereka taburkan andai tpm umum sape bakal mb selangor...

  ReplyDelete
 3. maknanya pakatan dah serah diri so.. kalau macam tu umno terus maju untok rakyat malaysia hidup umno...hidup umno

  ReplyDelete
 4. Ala pakatan dah tak de modal lah tu... Game pukimak mcm ni plak drg nk main... Ee klu dah takde keja sgt dtg kat aq blh aq bg ko keja jentiq telok babi

  ReplyDelete
 5. Pakatan dah tau drg akan kalah silo drg nk aturkan game utk kena kan org tp drg tak tau sapa so dgn cr ni lah drg nk korek rahsia... Bila dah tau mcm2 fitnah lah drg akan lemparkan tu pun fitnah drg bt sendiri ala dah paham sgt lah game pakatan ni

  ReplyDelete
 6. Dgn hak apa drg nak sibuk nak tau pasal mb umno... Drg ni kan dah mcm xde keja lah.. Mengaku kalah je lah sbb mmg sah pkr akan terkubur pru13 ni

  ReplyDelete

Lu orang kasi tulis apa lu orang mau, Wa tak bertanggujawab!

PANDAI BUAT PANDAI TANGGUNG KAHKAHKAH