Monday, May 13, 2013

Air Asia Ditimpa Bala Kerana Rasis!

"Gambar sekadar hiasan"

Sebuah pesawat Air Asia terpaksa melakukan pendaratan cemas di Banda Acheh malam tadi.Pesawat bernombor AK 1254 itu dalam penerbangan dari Chennai ke Kuala Lumpur terpaksa mendarat cemas kerana kekurangan bekalan minyak.

Aikkkk! Minyak lupa nak isi ke der? Kemalangan paling dasyhat kemalangan udara lah. Mereka tak isi minyak di india kerana minyak di situ mahal. Mereka kita -kira minyak cukup untuk sampai ke kl. Oleh kerana penjalanan dalam keadaan cuaca buruk minyak makan banyak sebab tu lah tak cukup. 

Tu lah nak jimat sangat sampai nyawa penumpang pun terancam. Tahu nak buat untung je dorang ni. Dah la jilat cina kaw kaw. Tak caya? Baca kat sini. 

100 comments:

  1. adakah uztaz azizan yg kena potong kaki juga rasis ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguslah soalan lu ...

      Delete
    2. Memang pun sikudung tu
      Kapir kah UMNO skrg ni?

      Delete
    3. Mmg umno kapir tahap taik!

      Delete
    4. 4.17am tak lama lagi kaki kau pula kena potong. Tak kau antara mak dan bapak kau. Mark my words

      Delete
    5. Tuhan suruh kita belajar dari kesalahan.Jangan sesekali jual tanah yang di wakafkan...hangpa fikiq la sendiri.

      Delete
    6. Anon 8.29.your words was very close..awek2 ramai der di luar sane...tangkapla lg sorang klu dh ade bini.Dari der sibuk cicah panadol dlm coke..baik carik bini lg.Der gay ker?.Lg satu org UMNO ganassss!! Bahye..takut ah gini..dahla kapir..ganas..sbb sup panadol.Gay!!kotornye puak..hahah!iskh! Iskh..gigit kote anjing!!Hangkedee..hangpa tk cukup ilmu..mak bapk hang bli beras dlu pon dari cina.rumah hang ntah2 cina buat.Tanah hang tu umpama kote hang yg tk baper nk besar.Org mcm hangpa ni tk payah jumpa tanah bila ninggal.Bakar je diri atau suh bini hang bakarkan..kapir..org mexico kapir gak..tp org melayu ngikut cara kapir mmg kapir lembu.Taik lembu itulah produk yg umno hasilkan dari dlu.

      Delete
    7. Awek2 der..awek..jgn kisahkan bini org,mak bapak org..awek dlu der...ramai tuh...soal nk potong kaki ke tidak..tk penting der..mmg umno kapirrrrrrrrrrrrrr!!!!

      Delete
    8. Gay kapir gigit kote hangkedee..keciekkkkk!!!

      Delete
    9. Mind my words ols.Our malay society is gay enuff when our senior type leader truely involved in gay activities.These hidden activities were being protecting by showing girls in frontline to hve supporting & kecenderungan utk melakukan kesalahan besar ini melalui agenda tertutup yg sdg dikesan.These probably happen when Malaysian policies take part to consule public nature.I was also detect, the complication come over with public lover leader who also involved and pertaining good conduct at mosque.These were Malay society was!.Kapir tahap taik kerajaan hasilkan org skrg..Tuhan buka segala2nya bg org lain nmpk! Haha..wat a champion gay leader skrg..hamlau..siyalll...

      Delete
    10. Melalut sbb ko bodoh sgt! Nama Carlos ye..jd kena terang 1 demi 1 secara meluas.Umno ilmu setengah cawan..sgt teruja mencari lawan.Gitulah si Carlos..ke nk ckp bahse brazil,bahse sepanyol? Nk name Carlos..speaking la pakai bahse luar..

      Delete
  2. air asia ni hidup atas ehsan kerajaan BN. jangan sombong sangat dan jangan jadi anjing yang gigit tangan tuan yg bagi dia makan. sendiri mau ingat der....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu bro.... aku mmg sakit ati dgn si botak yg ckp utusan rasis. hah, hambik ko. tuhan kasik pengajaran kat dia

      Delete
    2. Ihsan kerajaan..slps 'tewasnya'kerajaan di tgn air asia dari segi pengaruh serantau, ketewasan tu nmpk sgt dtgnya dari ketidakcukupan ilmu & mengambil langkah menyita..buruk sgt kelakuan org melayu.Belajarla byk2..

      Delete
    3. tentera anai-anai sedang menyerang air Asia dari pelbagai sudut..boikot air Asia..tak lama lagi anda akan dengar air Asia terhempas Dan semua penumpangnya mati katak tak de insuran...jauhi air Asia amat merbahaya...bravo tentera anai-anai...

      Delete
    4. Bongong! Ade gak melayu umno picisan cenggini.hahaha..blajar la klu nk maju mcm air asia.buat bisnes kapal terbang lain plak.umno stakat ni adaka kompeni kapal terbang yg ada lambang umno kt sayap blakang dan sebelah tepi utk kegunaan ahli2 umno? Xdak kan?..gi perhimpunan naik flight umno.Org melayu sentiasa bodoh dlm memperkemaskan jati diri bangsa keseluruhan dan maklumat2 yg selari tidak kira di peringkat usia.Tentera anai2!! What a jokes!! Hahaha..buktinya kemewahan yg tidak sekata.Rosak melayu sbb pemimpin melayu sendiri samdol.Blajar xnk.Adik beradik konon! Cari gaduh ngan rakyat,runtuhkan company..sbb nk kuasai..ni ikut sgt agenda khairy.Ni yg bisnes2 ni otak Khairy lah..type2 khairy yg samdol.Jom leburkan umno di bumi malaysia!

      Delete
    5. Tentera anai2????????aku yg melayu pun x paham..(hasil maklumat x selari)..konfem2 kalah klu bangsa lain serang..bagidol mcm umno toksah ikut! Merosakkan bangsa.Negatif dah skrg...klu nk sgt jd jadi anai2 nnti ko mkn kayu..bangsat!! Aku tak maula sokong org melayu yg nk mkn kayu sbg diet..baik jd org yg berilmu..tentera yg berilmu..mkn nasik woo..!! Klu air asia tu sgt beri tekanan..kita tekankan utk buka kompeni flight org melayu.Flight umno..tulis besar2 kt bahagian tepi flight..KAPIAQ AIRLINES.ok yg ini aku melalut..lain2 ikhlas!

      Delete
    6. Malu sbb bangsa ku begini.jiwa keparat melebihi jiwa ilmu.Klu korg ade kompeni,bleh tawar pekej bagus melalui pelbagai pemboleh ubah,marketing jd mudah.Klu 60% rakyat dah ble bergantung dan memakai service kompeni ko,saingan air asia tu secara x langsung jd kuasa memilih pekej yg terbaik.Being respect dlm rakan niaga.Sbb bring Malaysian brand company.Klu stakat nk condemn aasia utk saingan dagangan serantau..to take over..lebih baik umno rompak bank kt dlm negara.Ke dah biasa buat?sbb, alasan:keperluan rakyat melayu (x munasabah)tgkla bcb..jd mcm gitu gak bila pelbagai merged..x juga menguntungkan org melayu.Adik najib!!!.buat apa nk menguntungkan sebahagian kecil org dgn mengorbankan kepentingan sebahagian besar org?.Pendek kata umno hari ni tak mementingkan maslahah awam demi fokus utk 10 org yg nk dijadikan kaya.Berbalik kpd perkara asal..klu org guna perkhidmatan 60%,konsep perniagaan tu dah dikira berjaya dan stabil.Perkenal la pekej islamik sulaman budaya melayu kt dlm kapal terbang.Busana muslim cthnya.Byk pemboleh ubah.Tapi jiwa umno mmaflah sy ckp..rakyat yg menyokong tak tepu..mereka cuma x tahu..yg penting dpt hidup senang sket..tp yg jiwa tepu yg kt atas ni,tak semestinya muslim style xleh sebati dgn dgn pasaran global.Sama ja imej tp ia syncronize dgn malaysia.Tau nk letak nama omputih ja..nk speaking..tp ape kejenye? Perompak,penyangak..itu yg berjaya...nasib bangsaku.Klu ade nyamuk time pemimpin2 ni tidur aku tolong tamparkan...

      Delete
    7. Being respected & to respect.be supportive for good governance.Anai2 tu kecil..elok dah besar2 watpe nk jadi kecil..that's what malaysian shud be.No problem wd air asia at all.Air Asia keep up a gud work! Thumbs up! Politic is for politic!cerdik je klu tk menekankan ilmu..mmg Allah brfirman Yarfael lah hullazi naamanu min kum wallazi nautu ilma darojat..politik pergaulan,pewarisan slps merdeka..wlupun maju tak boleh menandingi keperkasaan ilmu.Semakin dilawan semakin bodoh & merudum.Dlm nk boikot2 air asia pon..sedara2 semua jdkan air asia sbg fokus belajar..tu yg ade tentera anai2...(jd tentera tentu ade penyelidik,pointer..spy..maklumat tu sume blajar..padahal minta baik2 nk blajar..same gak manusia anai2 oii!!

      Delete
  3. KAEADAH PERNIAGAAN AIRSIA KINI TIDAK SIHAT. NOT ENVIRONMENTAL NOR PEOPLE FRIENDLY. ORANG TUA (WARGA EMAS) BUKAN MINTAK DISKAUN. CUMA HORMATLAHLAH SIKIT BAGI KEISTIMEWAAN MASUK ATAU KELUAR DULU. SEGALA2NYA KINI DIKENAKAN CAJ. pAKAI CRIDIT CARD KETIKA BUAT ONLINE BOOKING KENA CAJ TAMBAHAN PULANG BALIK LEBIH RM 60.00.ADA KE SYARIKAT LAIN BUAT SIKAP MACAM NI?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org tua sebenarnya bg peluang nk mamposs je lg..jgn ckp byk,sikit pon x boleh ckp da skrg.Bisu..bisu..bila maposs org tua paling bermasalah dlm segala hal(mcm kamu ni)..legala sikit.

      Delete
    2. kamu satu hari tua jugak mungkin lagi teruk masa tu, kaki kena potong, mata buta.

      Delete
    3. Itu kamu kata.Kata2 pujangga bodoh.Tua keparat x cukup ilmu.Kamu x mengerti perjalanan yg sebenarnya bg konteks org yg ingin menukar status dan perbaiki taraf hidup.Kamu ni org tua yg cuma mng dari konteks politik pergaulan yg tidak independence dlm menghasilkan ilmu serta sampaikan kpd public.Klu kaki aku kena potong,mata aku buta,nmpk sgt ia dtgnya dari hutang tua keparat mcm kamu ni pada aku.Nk hidup futuristik,tp independence tak mahu..sbb tu peluang kemajuan semakin sempit & menekan & pergaulan menjadi individualistik & persahabatan baik menjadi 'segan'.Sori la kaki aku nk kena potong,mata aku nk buta sebelum ko buta,kaki kene potong sbb skrg pon da tengok jelas,Dasar tua rectumless,hati buta,tafsiran buta,mentadbir membabi & membuta,tak cukup ilmu& berlagak,tk cukup lagak memilih shortcut hidup.Bayarlah kepada aku.Ini zaman skrg zaman ilmulah..no more politik pergaulan.tak mau

      Delete
    4. Sbb tu umno perlu kalah..perlu di structure smula.

      Delete
    5. Klu menang mcm skrg pon..no benefit..no man/woman wd prinsip.Yes for stupid.Setiap yg terbalik 'membetulkan malaysia'.Tapi ni semua kerja org rectumless mcm kamu otai oii!!.that's what rectumless meant menatang tua oii.Belajar independence tak mau.Menyusahkan,menipu,awek2 tua kamu.itula kerja hidup kamu sdgkan byk lg jln yg menguntungkan utk bkn saje anak kamu tp org2 yg memilih benarnya ilmu mengangkat martabat kehidupan..tk kira la degree ke tidak,diploma ke tidak..PTD2 sekarang pon ramai yg bongong & politician serta businessman yg menagih sgt nk mkn wang.Senario dilihat keluarkan gaya mewah dlm FB,mewah2 pon bace Quran.Disebaliknya,keje menipu.Menipu sbb x cukup ilmu.Inilah generasi yg lahir dari politik pergaulan.Klu dah rase bodoh, problem x solve.duduklah bawah.Klu boleh..letakla jawatan.Klu boleh..agihkan kekayaan pada org baik2 dan bukan anak sendiri.Jgn nk main politik@ politik pergaulan serta asuhan2 kotor.Klu da pencen jgn nk demand2 nk jd polticianla..itula inilah..atau leh tgk perangai org secara luaslah..tk perlu tu semua.Diamkan aje.Zaman sekarang zaman ilmu.Share ilmu.Ini....org tua skrg bukan skadar lokek,tp juga lokek ilmu,lokek bergaul sbb ilmu menipis.Independence la..pukimak emak lu org tua..menyusahkan org lain for free.Kalau kamu kena potong setengah badan & mata kamu berlubang pun aku tak datang lawat lg tau,jgn nk kate potong kaki,mata buta.Kamu tu yg berhutang pada org muda.Kimax!

      Delete
    6. Tak cukup ilmu..nk blasah air asia.nk naikkan firefly.gejala tak cukup ilmu dan rase terdesak la ni.Ha'ah..aku mr redfire.meh semua aku bambuu..siyal btol..biarlah kemajuan yg dah bagus pada sesuatu,naikkan yg lain pula..dgn dasar ilmu dan bukan dasar takut sbb tanah bumi malaysia terjual.Kalut sangat dari konteks pandangan.Barulah kemajuan tidak dimatikan,barulah kenaikan potensi taraf tidak disangsikan,barulah peluang kemajuan bg semua org ditunggukan dgn adab2 mendasari pergaulan.Nak naikkan sesuatu..perlu matikan sesuatu..tak boleh begitu.Ni keje org yg bontotnya dah senang sgt keluar barang2.Melayu ape begini????

      Delete
    7. Mmg org tua2 yg menyusahkan tinggal nk keje pijak je lg.Taraf mereka w/pon mewah tp dah duduk setaraf selipar aje dah..jahilnya pon dah taraf slipar dah sbb bodek sana..bodek sini..tipu sana sini.Rectumless dgn awek..semua keje bongong mereka ni..yg baik aku hormat..yg jahil dan culas..yg ini aku nk pijak kemas.Mahathir pon aku boleh pijak lg kejap.Sepak kepala.

      Delete
    8. Bini lu org tua guna kote getah ka smpai rectumless lagu gitu?Gua ingat lu toron bini lu..rerupanya bini lu toron lu dgn kote getah.Bangang nk mampos!!

      Delete
    9. Jahil bin 'kaki perempuan'.Kaki tu gamaknya kaki perempuan..badan lelaki.Siyalnye najib.

      Delete
  4. Boikot Air Asia dan boikot kedai Cina!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sokong dan udah mula melakukan. Hanya ke mydin.Pangkas rambuat dan dobi sanggup hantar ke Shah Alam.Tak lagi kat ce ye nun alip. Kalau kita bersatu mengupah tempat kita membeli balah pasti ada kesan ketara kpd sesiapa yang tak tahu membalas budi kita

      Delete
  5. ok juga....kira murah le minyak Kat Malaysia jika dibandingkan dengan Negara lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru kau tahu?

      Delete
    2. Negara laen yg mahal tu sebab bukan pengeluar minyak...

      banding harga minyak kat malaysia dgn negara pengeluar minyak yg laen,
      bukan banding dgn negara yg bukan pengeluar minyak.
      kang ckp x cerdik, marah... tp dah terang2 nmpk x cerdiknye.

      Delete
    3. Anon 9:52 AM, ckp byk tanpa fakta tak guna la. Dah buat homework ke belum? dah ambil kira mikro & makro ekonomi gak?

      Delete
    4. betul lah kata Anon 9:52 AM ; harga minyak patutnya murah, tu pun klu lepas korek, sedut masuk terus tangki kann..

      Delete
    5. Anon 9:52 & 1:10, correction negara kita bukan pengeluar minyak sbb kita bkn anggota OPEC. Cuma tuhan beri kita kawasan yang dipanggil MALAY BASIN yg mempunyai hydrocarbon low in sulphur & CO2, yg dipanggil TAPIS Blend. Hasil inilah yg diberi oleh allah swt kpd negara kita yg kita dpt nikmati skrg ni tapi itupun dah nak habis.TAPIS blend antara gred minyak yg paling tinggi quality. Kalau nak bandingkan cuba gi UAE, disana minyak lebih mahal dari kita sbb xde subsidi...Anon 1:10, kalau korek terus jumpa minyak xpe, tapi kalau korek yg keluar meleleh apa citer... sekali korek USD 10m ...cuba fikir, faham dan baca fakta banyak2

      Delete
    6. sejak bila lak malaysia menjadi pengeluar minyak? kalau tak dh lama join OPEC (tak layak pun join..)

      Delete
    7. xpelah.. pasnie dia nak pakai minyak husam musa kat pasar siti khadijah... kira murah lah.. bg air liur nicky skit.. jadi la murah..

      Delete
    8. Org spt anon 9:52 adalah contoh salah sorg dari beribu2 rakyat malaysia yg telah berjaya dibutakan hatinya oleh red bean army. Apa yg keluar dlm media pr mereka percaya bulat2 tanpa mahu selidik... malah nak fikir sejenak pun mereka tak mau. Kesian.

      Delete
    9. Umno keling mcm mahathir gak! Dulu bangga sgt air asia..skrg kah kah..bodo sgt..smpi bontot korang pon korg buka utk ditujah oleh Air Asia..hahahaha..padan muke.amik ko!!

      Delete
    10. Mmg buku temu ruas..dulu komando yg dilatih..skrg organisasi business oriented..hahaha..bodo sgtla skrg..tepuk tangan..yahooo..tepuk tgn..yahoooooo..yahooo..padan muke padan muka..hahaha..yeszaaaa.musnahkan air asia.air.asia pegi langgar klcc.buat mcm wtc.hahaha...sama2 main bontot..nk berperang..dipersilakan..red carpet lg..

      Delete
  6. Itu baru satu insiden yg ditunjukkan oleh Allah akibat kesombongan salah seorang pegawai "Melayus" AIR ASIA yg menuduh Utusan Malaysia (akhbar bangsanya sendiri) sebagai Rasis. Tunggulah balasan lain. BOIKOT AIR ASIA....Setuju. Australia pun meragui koprat policy Air Asia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg penting, si botak mangkok tu kita tibai cukup2

      Delete
    2. AKU CUKUP BENCI DGN AIR ASIA YG TAK PATRIOTIK INI. BAHASA INGGERIS DIAGUNG2KAN, LIHATLAH CEO NYA SI TONY TU, MANA RETI BAHASA MELAYU, DLM PENERBANGANPUN BAHASA NEGARA LAIN YG DIUTAMAKAN, BAHASA KEBANGSAAAN TAK ADA LANGSUNG, BAJU PRAMUGARANYA KIRA OK TETAPI YG PEREMPUANNYA MCM BETINA SIAL JUAL BODY KPD PELANGGAN LELAKI..............AKU DOAKAN AIR ASIA AKAN DPT BALASAN LBH TERUK KRN SIKAP RASISNYA, SIKAP MEMANDANG RENDAH KPD PEMIMPIN NEGARA MALAYSIA YG SELAMA INI BANYAK MEMBELAINYA SEHINGGA DPT KEJAYAAN BEGITU BESAR TETAPI TIDAK MENJAGA IMEJ MALAYSIA LANGSUNG

      Delete
    3. Hahaha..padanla muke Bodo sgt mathir..muke keling tp suke cina(dulunya)..skrg..padan muke!!!!wahahaha..bagidol sood!!

      Delete
  7. Kita pakat2 semua guna MALINDO pula lah.

    ReplyDelete
  8. syarikat gergasi bernilai berbilion RM pun akan jatuh kalu lupa daratan, lupa Islam dan lupa nilai moralnya.Allah yg berikan pdnya dan Allah yg akan ambilnya semula. Ingat ! semua di alam ini akan musnah, kecuali Allah.

    ReplyDelete
  9. bnyk utang beli pesawat bukan cash -tonik ckp melayu taktau ckp tamil jauh skali aku naik skali sbb mas penuh --lain kali jika takda pesawat drpd naik air asia baik aku jln kaki ke london -jimat

    ReplyDelete
  10. RAPUSSY IS NUAR BERAHI IN THE MAKING

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu mkn panadol sambil minum coke ker der?lu off topic--->anon523

      Delete
  11. Dengarnya pilot diarah glide ketika mendarat utk save minyak... tapi arahan itu merbahaya mengikut pengalaman pilot. Agaknya sebab itu dia terbabas... kat sarawak/sabah.

    ReplyDelete
  12. kita guna firefly pulak laaa.... opsss....murah tak tambangnya...???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pernah naik Airasia. Itulah buat kali pertama dan terakhir. Aku naik MAS. Mahal sedikit tapi puas hati.

      Delete
    2. harap MAS dpt turunkan harga lagi. utk bersaing. X tahan juga harga Mas. Jual murah tp ramai pelanggan lebih bagus. Jual tiket mahai pelanggan kurang. susah nak untung dn susah nak bersaing.

      Delete
    3. Klu naik sekeluarga sekitar malaysia sbnrnya MAS lebih murah sbb kekadang MAS bagi diskaun sampai 70%.

      Delete
  13. airasia jgn lupa jasa kerajaan. yang melayu ni pun satu, tak sedar diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu penyakit org2 kita ni ialah, kita benci tetapi susah nak boikot bersungguh2

      Delete
    2. Aku x mau boikot..tp mahu k'jaan btol2 temper dgn air asia..dan air asia langgar KLCC..bangunan umno pwtc ka...cun gitu...

      Delete
  14. Tony untung sebab banyak beli dan sew kapal terbang mcm komisen juga lah
    Air asia tengok lah chk and blance dia how much dia untung,, share dia berapa sen je,,, tapi kira pandai juga lah mcm main skip cepat kaya tapi in cara kopratvirgin-airlines-flights-feature-richard-branson

    ReplyDelete
  15. Gila air asia ni...patutnya kasi laa free miniral water ka tu pun berkira, g beli kat speedmart 99 tu berapa sen je. Berjaya air pun kasi bun sektul, kacang dgn miniral water sama juga service dgn firefly.

    MAS mmg ada sikit mahal tapi bagasi kira up to 30kg, daftar masuk free etc. Kalau Air Asia semua charge tak lama lagi jamban pun charge.

    Jom kita sokong Malindo Air, tak boring flight dia terbang jauh ada juga tv nak tonton, makan minum pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku setuju ngan pendapat ko..cume tang beli air kat speedmart tu jek aku x stuju..belilah kat maidin, lg murah..
      abc...bbc...bcl...

      Delete
  16. Jom undi pecat Anwar Ibrahim kat http://www.theedgemalaysia.com/

    ReplyDelete
  17. Azran Osman Rani seorang Melayu berfahaman liberal.Dalam temubual dgn wartawan dia mengeluarkan anaknya daru Sekolah Kebangsaan kerana terlalu Melayu dan terlalu berat dalam agama Islam.
    Dia dah hilang jatidiri dan patut dihina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg..ko pon sama..patut dihina..

      Delete
  18. tony fernandes ni sbnrnye ckup bncikan Melayu .. ak tk naik Air Asia ni ! buat ape ak nk skong org yg bencikn bangsa ak sndri .. ak yakin , rmai yg tk tau lngsung psl kebencian tony fernandes trhadp org Melayu

    ReplyDelete
  19. Setuju boikot airasia. Dah beberapa kali saya beli tiket promo dari MAS,lebih murah atau setanding harga, tapi jauh lebih selesa.
    Kalau dia boleh boikot Utusan, kenapa kita tak boleh boikot dia?

    ReplyDelete
  20. Mohon siasat macam mana Air Asia boleh terlepas kat Tony, Siapa Dalangnya.....Minta SPR check kalau-kalau ada yang tak kena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Business maa... sama jugak mcm saham gardenia tu.

      Delete
    2. Buat penat jer bodoh..mathir la dalang.

      Delete
    3. toksah la nak dengki dgn2 satu2 nya org islam yg tersenarai paling kaya kat malaysia ni...toksah nak petik la pasal gardenia tuh..krajaan nak tolong melayu....dia ja boleh harap..x kan nak bg hang kot, mampoih telingkup....elok la tuh dr bg kat cina babi ni..melayu tu la dia x abeh dengki sesama sndri...apa la teruk sangat prangai..bila kerajaan bg permit p juai kat cina..tu lah dia melayu lpaih tu slahkan kerajaan...bg mcm2 tlg mcm2 tp prangai tah papa..lpaih tu sokong pembangkang...

      Delete
    4. Bebal sgt ko ni..dia tu org ke tidak? Dan sejauh mane keyakinan ko jauh sgt bangang ko ni berbanding mahathir? Bagaimana ko tahu aku nk wat jadi terlingkup? Firasat mane yg ko ambil.bomoh mane yg ko pi mintak khidmat?Tolongla,jiwa ape nih?..jika ko pon dh gini mcm hopeless..mati mahathir nnti mmg ko pun mati same..for sure..rectumless.hahaha..Otai ape gini??????.takleh jd panduan..ckp krg marah..tp bodo melampau sgt smpi terkilan org lain boh! Mcm mahathir tu tuhan buddha ko buat.dah mereng ke ape? Sori aa jika taraf uncle..cemane sy ble ikut panduan otai jika ia panduan yg sgt2 basi dan tak masuk akal brgkali..boleh ke advise sayeeeeee..gumbiranyeerrr nk dgrrr..adeihhhh..'masyarakat sakit' pon bersepah sejak umno lg skali menang!!!!!

      Delete
    5. Anon 5.56.dangdut jom!!gelek gelek..pastu main kuda mesin.smlm main..dpt 2 juta bro.gilo best!!!!..sebulan ni nk main lg hari2..semak cai mesin.Kaji la sket.Ulangkaji!!! Ade dulu..gaji besar2 habes sbb bende tu.Seronok tk hingat bro.Main 1 juta..klu hari jadik, leh mng 1 billion.modal la kena ade..bukan stakat awek indon..rosmah dtg melenyek tetek bro..

      Delete
  21. Sokonglah MAS. Janganlah bagi peluang kat org luar lagi dah. Malindo ni joint venture dgn Lion Air dr Indon. CEO dia pun ala2 Tony jugak. Belajar dari kesilapan memberi muka pd kaf lam ya nga dan cha ya nun alif. Cukup2lah tu. Kalau nak murah tambang MAS beli kat internet. Plan perjalanan awal. Boleh dpt murah. Sekarang MAS free baggage pun dah naik 30kg utk economy OK apa. Sokong2lah BCL dan ABC tu.

    ReplyDelete
  22. AIR ASIA HIDUP BERHUTANG DENGAN KERAJAAN....X PERCAYA TANYA DCA...BERAPA JUTA HUTANG AIR ASIA DENGAN KERAJAAN? MELAYU X SEDAR DIRI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. dengan Petronas pun berjuta..

      Delete
  23. mulai 6hb mei 2013 saya hanya beli barangan di kedai melayu saja.jimat sikit duit.pasal di kedai cina mcm2 ada.semua nak beli!!duit pun ngalir mcam air. AYOH SEMUA, kita majukan kedai kedai bangsa kita.biar kila slow slow memajukan ekonomi melayu lama lama kita akan maju dan boleh berdiri atas kaki bangsa kita.

    ReplyDelete
  24. Sekali tu aku naik air Asia SEBELUM Kapal terbang Bergerak aku keluarkan HP SEBAB nak off kebetulan peramugarit Tengah lalu cakap PUNYA sombong DGN Muka TAK senyum SURUH aku SIMPAN HP,

    ReplyDelete
  25. Patutpun Air Asia kena saman dengan kerajaan Ostolia dulu sebab tipu harga tiket.

    Air Asia ni hanya jadi courier bawa Chinadoll, Siamdoll, Pinodoll, Vitnamdoll melacur beramai-ramai secara mingguan kat Malaysia jer. Tokey-tokey harbi jer senang lenang, moral rakyat apa peduli.

    ReplyDelete
  26. Barisan kabinet baru Najib diumum tadi klik patriotdaily.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. boycott cina dap and air asia juga inikalilah

    ReplyDelete
  28. Hey there! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone4. I'm trying to find а theme or ρlugin that might be ablе to fіx this
    issue. If you hаvе any suggestions, ρlease share.
    Thаnκs!

    my ωebpagе; meuble salle de bain

    ReplyDelete
  29. Air Asia berhutang membeli minyak dengan syarikat minyak negara berjuta-juta ringgit... Memang maju la bisnes dia orang, hutang tak mau bayar.. duit hari2 kaut dari pengguna yang membeli tiket online, kapal terbang belum tentu lagi naik...

    ReplyDelete
  30. Hi mу loveԁ one! I wish to ѕaу thаt
    this articlе is aωeѕоmе, nice wгitten and inсludе approximatеlу all sіgnificant infoѕ.
    І'd like to look extra posts like this .

    Look into my weblog :: maquillage

    ReplyDelete
  31. Air asia means everyone can lie. Tipu harga, tipu tax, tipu gomen, tipu mas, tipu melayu, macam2 tipu. Its all about creative marketing to create perception. Not a save airline and banyak cut corners. Dont fly air asia why shud we support arrogant mgt in air asia.

    ReplyDelete
  32. ok sekarang kalau tuang minyak kereta pun aku dah tak pergi station minyak cina. Aku pegi petronas, petron dan bhp. Aku fikir syarikat minyak petronas dan petron milik melayu dan hari hari kita menggunakan minyak so kena buat langkah pertama didalam mengembalikan kuasa ekonomi kepada orang Islam dan ini lah fardu kifayah ku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Petron juga dimiliki Filipina Kristian.

      Selamat menyokong Filipin & tuntutan mereka pada Sabah :-)

      Delete
  33. Yessss kita buat...
    Saya tidak pernah guna air asia tetapi ada kenalan yg guna service terok..

    ReplyDelete
  34. Hi thегe to еvеry one, beсauѕе I аm genuinelу keеn
    of reading thiѕ weblοg's post to be updated on a regular basis. It carries good stuff.

    Here is my web site: meuble de salle de bain

    ReplyDelete
  35. salam2all,

    Masalah rumahtangga?

    Ereksi sewaktu bercumbu kemudian lembik apabila hendak melakukan penetratif? Ini perkara biasa kerana faktor usia.

    Namun ada penawarnya, KAPSUL HERBA PACAK LANGIT, mengekalkan ereksi hingga hujungnya. Klik di bawah untuk keterangan lanjut.

    KAPSUL HERBA PACAK LANGIT SUPLIMEN TENAGA LELAKI

    ReplyDelete
  36. hina melayu?? dah bengkak otak ke korang ni?? nenek moyang melayu aku la dulu yang mempertahankan kemelayuannya dan agama islamnya hingga tertulis di surat beranakku keturunan ku melayu.. ini yang tak nak jadi melayu jadilah sulu yang berjuang untuk sekeping tanah yang dijual oleh nenek moyang mereka..Harap je botak tapi tak de otak..osman osman..kau punya koperat akan jadi keparat yang hina kalau Allah nak ambik sekelip mata je abis keuntungan ko hasil sumbangan orang orang yang ko herdik dan nista dan naya yang mana doa mereka ini akan terangkat termakbul. ingat osman Allah yang memberi ko makan dan bukan ko yang bagi Allah makan..bertaubatlah dari maksiat..sebab suka maksiat maka cakap ko pun lebih pada maksiat..osman osman!! kalau ini lah sikap ko aku pasti satu hari nanti anak cucu ko akan maki dan caci ko kerana natijah percakapan dan perbuaan ko walau pun masa tu ko dah mati meninggalkan nama yang hina dan keji..osman osman....

    ReplyDelete
  37. Bagus! Gaduhla pulak dgn setiap org yg brnama osman..bagus! Masalah teknikal org melayu sbb terlalu mengambil shortcut.Orang melayu rata2 memerdekakan bangsanya melalui agenda org putih.Lama2 mmg jd omputih!! KESILAPAN DASAR SEBENARNYA DATANG DARI KESILAPAN PEMAHAMAN MENGENAI PENGAMALAN DASAR.Org yg baik pun dah jadikan gaduh! Tq & tahniah pada setiap perkara betol pada donia yg
    terbalik!! Yes sori!! No..thank you!!!!!bongong umno

    ReplyDelete
  38. Tingkatkan ilmu la..!!!! Bkn semata2 degree,phd sbg ukuran ilmu...@ oxfordnya lulusan yg x cukup ilmu..biul belake...skrg nk suruh org muda nk jadikan penggerak(bermula dari bawah)..& barisan tua menjadi mentornya.Ia boleh jd tugasan yg baik.Boleh juga jd tugasan yg mana barisan tua hanya duduk mengangkang tetapi segala $$$$ pada mereka.Konklusyen: bn mng besar dlm jiwa yg amat parah!..tu psl perlu kalah..& disusun smula.PR tak boleh duduk lama klu mereka menguasai negara.Tugas rasmi mereka adalah PEMBANGKANG! sebagai check & balance je! Itulah..ilmu mengenai pendekatan pembangkang..bn tak habis belajar & hanya pentingkan ego.Org2 melayu...carilah ilmu yg bukan dari tujuan dari kepengaruhan & faktor kekayaan sahaja.Carilah ilmu & pelajari kelebihan org lain pada setiap tempat & setiap masa.Jgn jadikan kelemahan manusia sebagai penghalang krn selagi nama manusia,lemah mmg ade sebelum segala kecerdikan terencat & sebelum kita hilang org2 yg berilmu,& anak2 serta adik2 yg cerdik tetapi berpeluang tipis.Dan kemahiran dan kepandaian itu mengalir pd setiap org yg bertemu.Carilah ilmu! Saya dgn org asli pun saya cari ilmu la.Saya mengajar org secara informal dari kelas2 kg smpi kepada kelas2 kemodenan yg sy pernah rasailah..hidup ni bukan semata2 menjaga kain trlondeh,zip seluar yg trbuka,pandangan ekor mata,atau prbualan intim suami isteri atau egonya berdegree,ber phd..atau tuduhan homoseksual pd org baik! Ini kerja org yg telan panadol dgn air coke.Itulah realiti yg kerajaan semakin wujudkan menyebabkan kualiti teras hanya nama yg semakin memudar.Kita tdk mahu melihat suasana semakin membisu,individualistik yg semakin power.Kita mahu lihat garapan ilmu dan setiap org boleh dijanakan dgn pergaulan 'sama2'.Pemahaman yg silap org melayu mengenai perjalanan dasar & politik pergaulan...akan rugilah..akan hilang yg rare dan hebat2 kerana logiknya..tak cukup ilmu tidak mengapa..asalkan menurut..turut & turut.Jadi pecahan ilmu..tidak berkembang.Hasilnya, pandai di suatu bidang tetapi lompang di bidang lain, pandai bergaul tetapi kurang mahir,takdak ilmu.Mahir di kebanyakan bidang tetapi kelompangan peluang pada yg memerlukan.Dia master akademik,dialah master business,dialah juga ketua kg,dialah juga ketua kelab,prsatuan..smpi org lain xdak peluang padahal lg cerdik.Yg lg cerdik ni kene bagi peluang supaya dia bersedia,dia boleh praktis!

    ReplyDelete
  39. Cari ilmu la..bukan phd,bukan degree semata bg ukuran ilmu @ oxfordman...yg tk cukup ilmu.Bagi miskin takpa.Tapi jgn hina la;jgn fitnah.Ini kerja org mkn panadol dgn air coke.Anak muda yg dicadang jd pengerak bermula dari bawah & barisan tua menjadi mentornya boley jd baik,boleh jd x baik jika barisan tua duduk mengangkang..sdgkn $$$$pada mereka.Oxfordman..youre not the best sbb hari ini sepatut bukan isunya melihat kain terlondeh,zip yg terbuka,perbualan intim suami isteri serta ekor mata & tafsiran kelas oxford.Saya minta jika brbuat juga..minta peganglah kata2 & tindakan sebaik2nya.Tahniah & tq pada setiap perkara betol pada dunia yg terbalik! Yes sori..no..tq.Kewajaran ilmu yg boleh digarap dlm setiap masa & tempat.Pandang kelebihan yg bukn berdasar kepengengaruhan & kemewahan semata2.Org miskin pun berilmu skrg.Org melayu terlalu mengambil shortcut.Ketepikan prinsip serta mengetepikan org2 yg berprinsip padahal baik.Tu pasal bn perlu kalah & susun smula.tp ia tk berlaku.Pn begitu.BN menang dlm jiwa parah.Phd
    line..sy minta jgn berdendam.Golongan kamu mewujudkan kelompangan..

    ReplyDelete
  40. kutuk beriya-iya tapi nak pergi melancong tetap naik airasia. ini la style boikot kita. cakap je lebih

    ReplyDelete

Lu orang kasi tulis apa lu orang mau, Wa tak bertanggujawab!

PANDAI BUAT PANDAI TANGGUNG KAHKAHKAH